dimarts, 30 de març del 2010

L'arbre sefiròtic

Aquell que vulgui conèixer el camí a seguir per accedir al món espiritual, trobarà en l'Arbre sefiròtic molts aclariments. Perquè l'Arbre sefiròtic, que és una representació de les diferents regions de l'univers, també és una representació de les diferents regions psíquiques de l'ésser humà.

La primera sèfira, començant per la base, és Malkut, i representa el pla físic, la terra. Quan es deixa Malkut es deixa el pla físic per entrar en el pla psíquic, Iesod, la regió de la lluna. Iesod és l'inici de la vida psíquica, i per això representa un progrés en relació a Malkut.

Però la vida psíquica es compon, al principi, de regions brumoses, de formes vagues i indeterminades en les que hom s'hi pot extraviar. És la part inferior de Iesod, que encara no ha estat visitada per la llum de Tipheret, el sol. No heu d'aturar-vos en aquesta regió, cal que aneu més lluny fins descobrir el món de la llum, el món de l'esperit, perquè és allà on comença la veritable vida espiritual i el veritable treball.


Font: Pensament quotidià del 30/03/2010. Ed. Prosveta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada