diumenge, 27 de febrer del 2011

Construïu la vostra llar sobre la roca




Us passi el que us passi, heu de conservar sempre la consciència que existeix en vosaltres una regió inatacable, inacessible; el vostre esperit.

És allí on heu de refugiar-vos per treballar. Llavors, encara que el karma us vulgui esclafar, restareu sempre per sobre: si el karma vol limitar-vos, vosaltres us allibereu; si vol enfosquir-vos, vosaltres us il·lumineu... Perquè en contra i en front de tot, vosaltres prosseguiu el vostre treball. Sí, cal intentar sempre assolir aquest punt on escapeu a les regions sotmeses al karma.

La qüestió rau, ara, en saber si podeu ascendir fins allà, si sou capaços d'anar a instal·lar-vos en aquella regió que es troba més enllà dels vents i del llamp. Jesús parlava precisament d'aquesta regió quan aconsellava "construir la pròpia casa sobre la roca". La roca és la regió de l'esperit on hem de situar la nostra llar, ja que és l'únic lloc que està a l'aixopluc de les intempèries. És també el "gran retir" del Salm 91: el pla causal.

Mentre no hagueu assolit aquesta regió amb el pensament i amb la meditació, us estancareu en les regions inferiors del pla mental i del pla astral, i sereu vulnerables, seguireu sent presa dels torments.

Font: Las semillas de la felicidad. Ed. Prosveta.

(...)

La meditació és un exercici del pensament mitjançant el qual us esforceu en elevar-vos el més alt possible en el món espiritual. És un exercici difícil. Per ajudar-vos a practicar-la, imagineu que esteu escalant una muntanya i que tracteu d'assolir el cim: aquesta imatge us portarà fins una altra muntanya en el vostre interior. El cim d'aquesta muntanya és allò que la Ciència iniciàtica anomena el pla causal. Esforçant-vos per elevar-vos fins allà, no només tindreu més possibilitats de realitzar els vostres millors pensaments i desitjos, sinó que interiorment us sentireu invulnerables.

Jesús deia: "Construïu la vostra llar sobre la roca". La roca és un símbol del pla causal. En el pla causal esteu segurs perquè us trobeu molt amunt, en un terreny molt estable, i res us pot assolir. Si construïu la vostra llar en el pla mental o en el pla astral, amb pensaments i sentiments mediocres, ordinaris, xapotejareu en basses i sempre sereu vulnerables.

Heu d'instal·lar-vos en els alçades del pla causal, i és la meditació la que us projecta fins allà.

Font: Penamientos cotidianos. Ed. Prosveta.

Imatge: Nicholas Roerich, Drops of life (1924).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada