dimarts, 26 d’abril del 2011

La simplicitat

La simplicitat... tan poques persones coneixen el significat i la importància d'aquesta paraula! S'aturen en les seves manifestacions exteriors: la simplicitat en els vestits, en els capteniments, simplicitat en la manera de viure. En realitat, la simplicitat és una actitud filosòfica que consisteix en allunyar-se del món físic, del món dels fenòmens, per enlairar-se fins al món espiritual, el dels principis.

Heus aquí la simplicitat: anar cap al centre, vers el cim. Mentre que amb la complicació és fa el camí invers: des del centre cap a la perifèria, des del cim cap a la base. Quan se surt de la simplicitat, de la unitat, hem d'enfrentar-nos a tants detalls que ja no veiem com s'organitzen les coses entre sí, segons les lleis de l'afinitat; ens debatem en direccions oposades, vacil·lem i ens debilitem.

El símbol més eloqüent de la simplicitat és el diamant, perquè no té mescla: és carboni pur. I també nosaltres, quan trobem la veritable simplicitat, posseïrem la puresa del diamant, i també la seva resistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada