dijous, 21 d’abril del 2011

L'aliment de l'esperit

No oblideu mai que esteu habitats per un esperit, una guspira sortida del si de l'Etern, del Foc primordial, per encarnar-se en la matèria. Aquesta guspira porta en ella tots els projectes divins, i les seves peregrinacions a través de la matèria no tenen altre objectiu que el de realitzar aquests projectes. Però per subsistir necessita aliment.

Un dels símbols de l'alimentació, tant de l'aliment físic com de l'aliment espiritual, és el pa. Jesús deia: "Jo sóc el pa viu...". "Jo sóc el pa davallat del Cel". I durant l'últim sopar, beneí el pa per donar-lo als seus deixebles tot dient: "Mengeu, aquest és el meu cos". El pa representa, doncs, els elements de la vida divina. En venir a la terra, ja estem en possessió d'alguns d'aquests elements. Aquells que els han malbaratat en llurs encarnacions anteriors per no haver viscut raonablement, s'han d'esforçar en retrobar-los, si no continuaran el seu viatge enmig de grans dificultats.

En una Escola iniciàtica, no fem més que omplir els nostres sacs i els nostrers graners interiors, és a dir, el nostre intel·lecte, el nostre cor, la nostra ànima i el nostre esperit, amb aquest pa viu davallat del Cel.

Pensament quotidià del 21 d'abril de 2001. Ed. Prosveta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada